Indledning

DVD-lab er et nyt DVD udviklings værktøj, som kombinerer en professionel bruger grænseflade med en let adgang og frihed for brugeren, til at skabe det man vil.

DVD-lab er med god grund baseret på en meget kraftig model som en Udvikler Studie. I modsætning til de fleste andre DVD udviklingsværktøjer kan du reorganisere brugergrænsefladen, så den tilpasses dine behov. Alle DVD-lab vinduer kan sammenkobles og frakobles og fungerer tillige med forskellige skærme. Inden i programmet er der en kraftig multi-tasking motor. Dette program vil overraske alle med dets hurtighed og den lette fornemmelse det at arbejde med. At gennemse en film og tilføje kapitler er legende let. Når du kompilerer DVD'en, kan du endog foretage dig andre ting på din computer, fx arbejde på en anden DVD. DVD-lab  har integreret  oprettelsen af DVD menuer, en visuel baseret model over relationer, styring af råmateriale, NTSC tilpasning og et modul til DVD brænding. Programmet gemmer ikke de avancerede områder omkring udarbejdelsen af en DVD for dig, men giver dig i stedet rygstød med kraftig automatisering. For eksempel: DVD-lab har automatisk styring af navigering med knapper på menuerne, men programmet tillader DVD udvikleren at slå denne funktion til eller fra, for derved selv at kunne styre knapperne manuelt efter eget ønske.

Film
Dit DVD projekt kan indeholde 99 Film titler. Programmet understøtter almindelige MPEG streams eller det kan automatisk demuxe en program stream ved indlæsning. DVD-lab understøtter billedformaterne 4:3 eller 16:9 og TV formaterne NTSC og PAL

Audio
DVD-lab supporterer MPEG, AC-3, DTS, WAV og AIFF lyd file formater. Fra stereo til 6 kanal Dolby Digital, du kan bruge det alt sammen. Den indbyggede Lyd omformer hjælper dig med at få lyden bragt i det rette format.

Diasshow
Forbind op til 99 faste billeder i et automatisk diasshow, som behandles som en særlig slags video af DVD-lab. Du kan have et ubegrænset antal diasshows. Hvert billede kan enten tildeles en standard varighed for visning eller en individuelt fastsat varighed. Der kan afspilles Lyd sammen med diasshowet, fx sådan at diasshowets varighed er tilpasset lydens længde.

Menuer
En fuld udstyret Menu designer er indbygget i DVD-lab. Vi er af den opfattelse, at DVD-lab Menu designeren er uovertruffen. Du kan tilføje tekster med stor kontrol med fonte og skygger; fra mapper med råmateriale kan man  indsætte baggrunde, knapper, rammer og pile ganske enkelt med "træk og slip" funktion. DVD-lab er udstyret med et fuldstændigt bibliotek med baggrunde, knapper, rammer og pile hvor du yderligere kan supplere med dine egne grafiske elementer.

 Med DVD-lab kan du også anvende andre visuelle og navigeringsmæssige trick, som ellers kun tilbydes af de bedste professionelle udviklingsværktøjer. For eksempel: Du har P, E1 og E2 som grupper af "underbilleder"; DVD-lab giver dig mulighed for at ændre farve og gennemsigtighed af hvert "Menu underbillede" element og tilføje en automatisk handling etc. DVD-lab giver dig mulighed for at skabe en hel række forskellige typer af menuer og giver DVD udvikleren en stor muligheder for kunstneriske valg.

Relationer
Vil du lave et kompliceret projekt med mange menuer og film? Intet problem, vinduet med relationer vil hjælpe dig så du visuelt kan organisere hvordan man bevæger sig rundt på DVD'en. Knyt filmene sammen på den måde du har lyst, angiv tidsforløb for menuerne, se hele designet lige foran dig.

Stram multi-tasking
Hurtig, let og enkel. Langvarige processer som kompilering af en DVD gennemføres som en baggrundsproces, dvs. at du kan foretage andet på computeren mens programmet arbejder. Ja, du kan kompilere et DVD projekt og begynde at arbejde på det næste på samme tid.

Avanceret fejl håndtering
Alle følsomme arbejdsopgaver gennemføres som separate processer uafhængig af hoved programmet. Selv hvis et eller andet uventet indtræffer, er dit design sikret.

Hjælpe assistenter gør det lettere og hurtigere
De automatiserede funktioner i DVD-lab er designede med henblik på at gennemføre projekterne hurtigere og mere enkelt, men uden at begrænse din kontrol over resultatet.

Automatiske Kapitler: Du kan tilføje kapitler manuelt, det er hurtigt og let. Du kan også lade DVD-lab benytte den automatiske Kapitel hjælpeassistent, som tilføjer kapitel markører i filmen ved hjælp af registrering af scene klip. Det indebærer, at kapitel markører tilføjes i et scene klip eller ved en ændring af en scene og ikke midt i en scene.

Scenevalgs Menuer: Denne smarte hjælpeassistent kan automatisk lave scenevalgs menuer ud fra kapitel markeringer. Start med at vælge en skabelon, DVD-lab vil analysere filmen, lave kapitel markeringer og herefter danne menu knapper ud fra disse kapitel markeringer. Du kan lave dine egne skabeloner fra de menuer du kan lide eller bruge de skabeloner, der følger med DVD-lab.

Menu Skabeloner: Du kan skabe dine egne skabeloner og herefter genbruge disse menuer i det samme eller i andre projekter, om og om igen.

Menu Overgange: DVD-lab er det første udviklingsværktøj,som giver dig rigtige menu overgange. Flytte, Glidende panorering, flydende zoom fra en menu til en anden. Eller brug smarte effekter som Tilfældig Brand, Side rulning eller et af de mange andre øvrige filtre, der i høj grad tilfører visuelle effekter til dit projekt.

Menu Effekter
Alle film stilbilleder, der trækkes over på en menu, vil automatisk blive få fjernet interlace, hvorved de fremtræder bløde uden hårde kanter. Du kan også gøre objekter skarpe eller uklare. Men mest fornøjelse vil du nok have med det unikke Gen-EFX vækrtøj. Tusindvis af visuelle effekter lige ved hånden. Disse effekter rækker fra de grundlæggende til de helt komplekse, der egner sig til at lave interessante baggrunde. Jo mere du anvender Gen-EFX, des mere spændende vil det blive.

NTSC Sikker
Du behøves ikke længere sende ethvert billede forbi Photoshop for at danne NTSC sikre farver. DVD-lab tilbyder et superbt NTSC sikkert farve værktøj, som danner det mest præcise output ved at simulere (og også vise dig!) video signalets spænding, sådan som det muligt optræder på beskuerens TV skærm.

Beskæring af video film
Du kan let beskære afslutningen af en film uden at foretage genkomprimering. Det er især egnet, hvor du har startet en optagelse til tiden, men hvor selve optagelsen fortsætter lang tid efter afslutningen af et program.


System Behov

DVD-lab kan afvikles på PC'ere med Microsoft Windows 98/NT/2000/XP (anbefalet: 2000 og XP)

Bemærk: Det er betingelse at anvende fil systemet FAT32 med Win98 (som understøtter filstørrelse på indtil 4GB). Dog kan det ikke anbefales stærkt nok, at anvende NTFS på Windows 2000 eller XP (her er ingen restriktioner i forhold til filstørrelsen)